Escolapias Gandia

Escolapias Gandia
Escolapias Gandia

viernes, 3 de junio de 2016

"Grand Cinema"


El 27 de Junio los alumnos de 4º ESO C visitamos la exposición "Grand Cinema" de Fede Romaguera en la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós.

A través de pinturas, estructuras tridimensionales, fotografías coloreadas y otros elementos, Romaguera rinde su personal homenaje a las figuras y películas más significativas de los inicios del cine.

La exposición se complementa con la representación, en la misma sala, de la obra de títeres El viatge a la Lluna, inspirada en la película del mismo nombre de Georges Méliès y que la compañía Tries Titelles ha creado para esta exposición.



Esta exposición es una de las que mas me ha gustado y sobre todo me ha inspirado, Las obras de la exposición se  sabe a primera vista que contienen un gran talento artístico, son obras muy bonitas.

La exposición aparte de contener cuadros también estaba compuesta por esculturas, el cuadro que representa toda la exposición, y la mas importante de todas es esta.


Otra de las obras importantes de la exposición que se pudo observar es esta.



es una pelicula silente alemán de 1927 realizado por la productora UFA. De ciencia ficción, la trama distópica urbana futurista filmada por Fritz Lang, es considerada una de las grandes películas del cine expresionista alemán y de la historia del cine mundial. Fue el primer filme considerado Memoria del Mundo por la Unesco. Hablar de metropolís es hablar de una de las obras cumbres del cine, del movimiento expresionista aleman y del cenit de un nuevo genero llamado "ciencia ficción". En Metropolís nos muestran una visión del futuro desespedanzadora, una sociedad con un contraste claro de clases.

Aquí o dejo unas cuantas obras de la exposición:

Enlaces: LinkLink
              
               










jueves, 19 de mayo de 2016

Oxid d'Or


Els alumnes dels tallers de Dibuix i Pintura presenten una mostra dels treballs realitzats al llarg del curs 2015-2016 sota la denominació ' ' Oxid d'Or ''.L'exposició estara disponible en el claustre de la biblioteca de Gandia des de el dia 6 al 28 de Maig.

l'Horari d'obertura al públic es de dilluns a divendres, de 10.00 a 20.30 hores i dissabtes de 10.00 a 13.00 hores.

Vos deixe dos enllaços de les pagines amb informació



Es tracta d'una tècnica pictòrica molt antiga, que s'ha emprat en moltes cultures. Aquesta exposició va ser una de les que mes em va agradar, les pintures estaven fetes amb molta creativitat i es notava que les persones que ho havien fet tenien un gran talent artistic. Les pintures expressaven molts tipus de sentiments, pero l'exposició no estava format nomes per pintues al oleo, també hi havien quadres a bceramica que estaven molt ben fets.

Podem trobar exemples en les mandales tibetanes o fins i tot, en les macrodibujos populars en la decoració de carrers en festes a la Mediterrània. I encara que va estar molt en voga entre les arts plàstiques fins al segle 19, actualment s'utilitzava en la formació artística en educació infantil.

l'Exposició presenta més de 50 obres que l'artista ha creat en aquests 10 anys de carrera artística i en elles es pot apreciar la millora tècnica, Aquesta exposició es la que mes em va agradar per el gran talent artistic, creatiu i la quantitat de imaginació que té. Va destacar la ceramica del socarrat.





jueves, 5 de mayo de 2016

Exposició "Dialegs Interns"


El dia 29 de Abril vam anar la clase de 4º ESO C a l'exposició de L'Associació Fotogràfica la Saforinaugura " Diàlegs Interns" en què ha plasmat en imatges els diferents diàlegs interns que cada un de nosaltres sentim, i percebem; tant del nostre jo més íntim com social. És una invitació a la reflexió en el món que vivim. l'Horari va de dilluns a dissabte de 10.30 a 14 i de 17.30 a 20 h . Diumenge de 18 a 20 h .


Aquestes son les tres imatges de cada apartat que mes em van agradar de la exposició:


D'aquesta imatge lo que mes em va agradar es el toque artistic que té, es una fotografia molt simple pero a la vegada transmet tranquilitat i també inspira serenitat.


Lo que m'agrada d'aquesta es lo que fa el xiquet de la foto, esta borrant els apunts de classe i aixo em fa gracia, transmet sensació de rebeldia i m'agrada molt.

miércoles, 27 de abril de 2016

Exposició Esports Tradicionals Valencians


Explica en que va consistir l'exposició?

La exposició estava siyuada en el carrer tossal, en el edifici on está la seu de l'Universitat de Valencia. es un lloc o pots traure informació sobre moltes coses, sobre exposicións que fan. consistia en una serie de panells que parlava sobre els esports tradicionals que hi han, parla de molts i en els panells contava historia i informació, cultura sobre els esports i ademes també hi han fotografies sobre els diferents tipus de esports.

L'exposició parla sobre les corregudes de joies, Escalada i corda, el tir i arrossegament
El tipus d'esports que parlava l'exposició son: Trinquet, Pilota Valenciana, La galotxa, El frontó, etc.

Va ser una exposició que em va interessar i agradar bastant, la forma en la que estava organitzat els panells em va, també parla sobre les persones que van assitir.

Agradar, tots els tipus de sports eren interessants i va estar molt bé.

Els panells que mes em van agradar van ser:


Arrelament social de la pilota valencians.

Els espais de jocs: carrers i trinquets.

La llengua i la pilota valenciana.

De la imitació a la didactica.








jueves, 21 de abril de 2016

Exposició de pere huerta




El fotograf Pere Huerta és un dels altres guardonats en el premis de Grup Radio Gandia, en aquest cas, a l'apartat d'Art perquè en l'obra d'Horta destaca la utilització de diferents textures en les seues composicions, segons ha valorat el jurat.

La seua passió abasta tots els espais de la cultura. Pere aconsegueix tal dimensió de compromís, treball i desitjos de superació, que algun bressola, "funcionaris"de la seua ciutat-estat intenten ignorar-lo i apartar-lo, incapaços de dominar seus egos ferits. Però igual que no es pot aturar la sortida del sol, no es poden aturar els canvis. No es pot dominar ni comprar la creativitat. El temps del pensament únic, ja va passar. Els funcionaris estan massa preocupats per les dimensions dels seus respectius melics i per la seua maldestre discurs, que estimen sublim. Practiquen una trista politica de "la cultura soc jó".

Aquesta informació la he trobat en aquest Link:  Radio Gandia

Capvespre: Exposició fotogràfica de Pere Huerta inaugurada davant d'una afluència multitudinària de seguidors i admiradors de l'Artista que van omplir la sala , el carrer de la Creu de Gandia i els voltants. Si apoteòsica va ser l'assistència , no menys la selecció dels treballs, la seva distribució i la seva magnífica presentació, quefer que extraordinàriament desenvolupa Pere Huerta havent creat ja Escola-Tendència.

Pere Huerta ens porta la millor mostra de fotografia artística, evocant sensacions amb elements quotidians.

He trobat la informació en este Link: Capvespre

Pere Horta ens porta la millor mostra de fotografia artística, evocant sensacions amb elements quotidians.

En l'exposició podem trobar una gran varietat de fotografies fetes per el fotograf Pere Huerta, Pere Huerta utilitza diferents textures en les seues composicións, totes les seues fotografies estan formades per diferents textures i expresen i desperten molta curiositat per a la gent que enten el significat d'aquestes fotografies. Son imatges molt creatives i amb molt sentit i talent artistic.

La meua opinió es molt bona, l'exposició a mi em va agradar moltisim, pense que les fotografies tenen un gran sentit artistic i sobre toto molt creatiu. La majoria de gent no sap apreciar aixó, el significat de les fotografies son, en especial les textures, s'aprecia molt les textures i la rugositat de algunes de les fotografies. Va ser una gran exposició que tornaria a anar.

Pense que el lloc en el que esta situat no es molt correcte, mereix estar mes a la vista de la gent, no tan amagat en un carrer. Mereix ser vist per mes gent y que siga apreciat, perque no molts fotografs saben apreciar textures com Pere Huerta.

jueves, 3 de marzo de 2016

Semana Santa



El dissabte 6 de febrer, a les 19:00 hores a la sala d'exposicions de la Casa de Cultura de Gandia, tindrà lloc la inauguració de l'exposició de fotografia corresponent al XXXIV Concurs Nacional de Fotografia Artíscica que convoca anualment la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia. En aquesta exposició s'exposaran les fotografies guanyadores així com les 50 finalistes en els apartats de Tema Lliure, Setmana Santa Nacional i Setmana Santa de Gandia, així com la sèrie guanyadora de la IV Beca de Fotografia.


045

¿Qué es la setmana Santa?

Es la commemoració anual cristiana de la Passió, Mort i Resurrecció de Jesús de Natzaret. Per això, és un període d'intensa activitat litúrgica dins de les diverses confessions cristianes. Comença el Diumenge de Rams i finalitza el Diumenge de Resurrecció, 1 encara que la seva celebració sol iniciar-se en diversos llocs el divendres anterior ( Divendres de Dolors ) i es considera part de la mateixa el Diumenge de Resurrecció.

Link

¿Perquè la Setmana Santa canvia de dates cada any?

Perquè l'any nou començava en l'equinocci primaveral, pel que es prohibia la celebració de la Pasqua abans de l'equinocci real (abans de l'entrada del Sol en Àries).

Activitats de la Semana Santa de "Gandiaescriu" les més importants, i link al programa complet.

Procesiones y Actos Semana Santa de Gandia 2015: 27 de marzo Viernes de Dolor, 28 de marzo Sábado de Pasión, 29 de marzo Domingo de Ramos, 30 de marzo Lunes Santo, 31 de marzo Martes Santo, 1 de Abril Miércoles Santo, 2 de Abril Jueves Santo, 3 de Abril Viernes Santo, 4 de Abril Sábado Santo, 5 de Abril Domingo Resurrección.

Explica en que consisteix la Tamborrada, el Diumenge de Rams, la Visitatio Sepulchi i L'encontre. Amb imatges, cal dir d'on has tret l'explicació amb un link.

Tamborrada: És una gran concentració de tabalers o repicants. Es tracta d'una festa típica i d'interès turístic a diverses localitats espanyoles. 



Diumenge de Rams: És aquell en el qual els cristians commemoren l'entrada apoteòsica de Jesús de Natzaret a Jerusalem, aclamat per una multitud exultant , dies abans de la seva passió , mort i resurrecció , segons testimonien els quatre evangelis canònics. Aquest diumenge és el pòrtic espiritual de la Setmana Santa.



Visitatio Sepulchi: Manifestació religiosa basa els seus fonaments en els antics drames litúrgics del teatre medieval. En ella, es commemoren dos dels principals esdeveniments de la Pasqua cristiana, com és : la Mort i Resurrecció de Jesús de Natzaret. La primera jornada esdevé en Divendres Sant i la segona té lloc durant la matinada de Diumenge de Pasqua.



L'encontre: Se celebra a l'alba del Diumenge de Pasqua , sortint per un carrer els homes amb la imatge del Crist ressuscitat, i per un altre carrer les dones amb la imatge de la Mare de Déu ; sol vestir la Verge mantell de color a l'interior i negre a l'exterior. Segons es van aproximant a alguna plaça on conflueixen ambdós carrers , se saluden baixant diverses vegades les camines a terra ; un cop produït en trobada li treuen el mantell negre a la Verge (senyal de dol ) i els dos passos junts tornen a l'església.



Cita altres llocs de la Safor on es fa Setmana Santa i linka enllaç

Oliva: Link

Tavernes: Link

Denía: Link

1º Premi




2º Premi





Esta es la foto que mes em va agradar de tota la exposició.

jueves, 18 de febrero de 2016

175 Aniversario de la Cartografía Oficial, Realización del mapa de España


“175 Aniversario de la Cartografía Oficial. Realización del mapa de España”

Exposición itinerante, comisariada por Emilio Benítez Aguadao, con la participación de la Universitat de València, que repasa la historia de la cartografía española y que tiene como objetivo acercar a la ciutadania los elementos clave para conocer el territorio.

La muestra facilita una visión de las dificultades iniciales para establecer la cartografía moderna del Estado hasta la actualidad. La exposición se completa con materiales de medición, mapas y documentos históricos.




Explicar breve historia del instituto cartográfico de España:

El Instituto Geográfico Nacional (IGN) fue creado el 12 de septiembre de 1870, dependiendo administrativamente de la Dirección de Estadística del Ministerio de Fomento, pero con plena libertad para el ejercicio de las facultades técnicas que se le atribuyen, consistentes en "la determinación de la forma y dimensiones de la Tierra, triangulaciones geodésicas de diversos órdenes, nivelaciones de precisión, triangulación topográfica, topografía del mapa y del catastro, y determinación y conservación de los tipos internacionales de pesas y medidas".

Link de la pagina


Explicar que es un mapa topografico

Un mapa topográfico es una representación, generalmente parcial, del relieve de la superficie terrestre a una escala definida. A diferencia de los planos topográficos, los mapas topográficos representan amplias áreas del territorio: una zona provincial, una región, un país, o el Mundo.


Como se marcaban los términos

Una proyección cartográfica es conforme cuando mantiene los ángulos que forman dos líneas en la superficie terrestre. Este tipo de proyecciones se utilizan en cartas de navegación. En la figura propuesta, el ángulo que forman las direcciones Polo sur-Madrid-Calcuta será igual tanto en la esfera como en el mapa si se realiza con una proyección conforme.

Una proyección cartográfica es equivalente cuando en el mapa se conservan las superficies del terreno, aunque las figuras dejen de ser semejantes. Se utilizan generalmente en mapas temáticos o parcelarios. En la figura propuesta se observa que, al utilizar una proyección equivalente, la superficie del continente africano es igual en la esfera terrestre que la medida en el mapa

Tres fotos de tres planos antiguos






Hablar sobre la red sismica

La Red Sísmica del Instituto Geográfico Nacional es la responsable de la planificación y gestión de sistemas de detección y comunicación de los movimientos sísmicos ocurridos en territorio nacional y sus posibles efectos sobre las costas, así como la realización de trabajos y estudios sobre sismicidad y la coordinación de la normativa sismorresistente.

jueves, 21 de enero de 2016

Riuraus

El dia 15 de Febrer, els alumnes de 4º ESO de escolapias vam anar a una exposició al claustre de la biblioteca, L'historiador gandià Carles Fuster presenta el seu llibre "Els riuraus". 
L' el·laboració de la pansa i tota la seua historia. Va ser una exposició molt interessant.

¿Qué son els riuraus?

El riurau és una construcció rural característica de la Marina Alta la funció estava relacionada amb la producció de passa en aquesta comarca, principalment per protegir-la de les inclemències del temps.


Explicar el process de fabricació de la pança

El primer pas en la producció de panses de raïm de bona qualitat és el cultiu de les vinyes . El cultiu del raïm implica un compromís tot l'any i inclou les pràctiques de poda, reg, fertilització i control de plagues . La poda consisteix en l'eliminació de parts de la vinya per al control del seu creixement , això és per igualar la qualitat del raïm al llarg de tot el parral ; es realitza entre els mesos de juny i agost. El reg es realitza a l'estiu, quan les vinyes estan creixent per mantenir el subministrament continu d'aigua a terra mentre que els fertilitzants es fan servir depenent de les necessitats de la vinya, sent l'ús de nitrogen i fertilitzants a base de zinc dels més utilitzats; aquesta tasca també es realitza durant l'estiu. Els processos estan formats en cosecha, secat, netejat, pesat y envasat.



Importancia economica que va tindre la activitat de la pança.

L’elaboració de la pansa va ser una de les activitats econòmiques més importants al País Valencià al llarg del segle XIX, quedant moltes petjades de la mateixa. Darrerament s’està fent una tasca de recuperació del seu patrimoni material, els riuraus, i tot allò que l’envolta.


Buscar informació online sobre l'autor del llibre de la pança, sobre el autor de les Fotografies y sobre la exposició.

L’autor del llibre és l’historiador e investigador Carlos Fuster Montagud, porta des de 2006 investigant i divulgant tot allò relacionat amb el món dels riuraus. El llibre és una recopilació de tot allò aprés per ell, plasmat de forma senzilla pràctica i didàctica alhora que rigorós i fonamentat en desenes d’entrevistes amb gent dels pobles de les comarques centrals, recerca als arxius, etc.
El llibre, en versió bilingüe valencià / castellà, volem que servisca per fer valdre el patrimoni de les anomenades Comarques Centrals Valencianes.








jueves, 14 de enero de 2016

Dibuixos Vicent Almar

Què vol dir multidisciplinar? Que es compon de diverses disciplines científiques o culturals o està relacionat amb elles.

Vicent Almar és un artista multidisciplinari que compta amb una sòlida trajectòria molt vinculada a la ciutat ducal, com el seu curt d'animació '1510', que ens va convidar a transitar la Gandia dels Borja. En aquesta ocasió, Almar sorprèn amb una col·lecció de dibuixos a llapis, realitzats en aquests últims quatre anys, que ens llança noves perspectives sobre la realitat en diferents temàtiques; retrat, nu, objectes...











Els quadres de Vicent Almar son caracteristics per la realitat que té, ell sap donar-li eixa realitat utilitzant unes tecniques, utilitza graffit i el graffit li dona una sensació de realitat que pareix que els seus dibuixos sigan cuadros, son expectaculars.