Escolapias Gandia

Escolapias Gandia
Escolapias Gandia

jueves, 17 de diciembre de 2015

Plou sobre terrats submarins



El llibre trata sobre dos supervivents nats que raonen amb passió de les misèries de la seua existència des de les lliteres d'una freda sala d'urgències. Una jove obri una porta i s'enfonsa en un sinistre món desconegut. Un avi diu que plourà i fa anys que no ha deixat de fer-ho amb conseqüències inesperades. Un aprenent ens descriu amb vertadera ironia i vis còmica els secrets per a arribar a ser bruixot en el segle XXI. I un jove Dori ens revisa el mític llibre d'Oscar Wilde i l'hedonisme dels nostres dies. Són només cinc dels 28 relats que composen "Plou sobre terrats submarins"; la primera obra literària del periodista i escriptor Joan Tur (Piles). Unes històries que, a més, l'autor ens presenta acompanyades d'impactants fotografies. 28 fotògrafs han participat per il·lustrar amb les seues imatges cadascun dels relats.


Joan Tur és periodista . Ha treball en diversos mitjans de comunicació en ràdio, premsa i televisió i ha co - dirigit un curtmetratge W.McGregor , basat en una història d'aquest llibre. També imparteix tallers sobre l'ús de la veu i la comunicació relacionats amb el món de la interpretació a la Universitat.

Les Mans



El motor va fer una ranera de mort i es va aturar. Crits de por, preguntes en l´aire sense resposta i J tractant de moure un motor que no pensava arrancar. Dents blanques en nit negra tremolant de por i fred. El cap del vaixell va tractar d`imposar el rol que havia assumit quasi sense voler.

La relació que té les mans en la foto es que en esta vida estem atats en cadenes, que encara que vuiguem menegar-mos el motor no arranca, pero la gent pot cambiar aço i si volem arrancar el motor podrem arrancar.

jueves, 10 de diciembre de 2015

L´exposició de CLGS


1. L’exposició romandrà al Claustre de la Biblitoteca Central de Gandia des dels dies 13 de novembre fins el 27 de novembre. L'horari de visites és de dilluns a divendres de 10 ha 20.30 hores , i els dissabtes de 10 ha 13 hores.

2. A l´èxposició es pot veure a través d'una sèrie de panells, fotografies i documents, l'associació, membre de la FELGTB , repassa la seva trajectòria des que es va fundar fins a l'actualitat , com les xerrades a centres educatius , el Casal de la Diversitat , com va abordar des de la perspectiva LGTBI el tema del VIH, les Trobades Estatals de 2008 o les edicions de la Gandia Beach Pride.

3. L`objectiu  d’aquesta exposició es el de mostrar a la societat allò que el Col·lectiu ha fet en matèries com ara l’activisme i lluita pels drets LGTB a tota La Safor. També saber quines van ser les primeres campanyes que van fer i els primers cartells que van editar en favor de la diversitat afectivo-sexual de les persones, quina informació i campanyes han fet sobre infeccions de transmissió sexual.

4. Segons la meua opinio, empareix molt be i correcte que el govern aprovara la homosexualitat, perque tenen elsmateixos drets que els demes i em pareix lo mes correcte.

5.
- CLGS: Es quan el govern espanyol va aprovar el dret a matrimoni entre parelles homosexuals.
- LGTB: Son les persones homosexuals.
- LGTBFobia: Es la fobia als homosexuals.
- Casal de la diversitat: Es un casal en el que es reuneixen els de la diversitat, Gais y Lesbianes per a     parlar de la igualtat.

6. El Govern de Gandia com el representant del Consell es van mostrar a favor que la ciutat treballi en polítiques que beneficiïn el col·lectiu LGTB, amb iniciatives com la declaració de "ciutat gayfriendly", o formar agents de la Policia Local en protocols d'actuació davant casos d'homofòbia. El Govern valencià també promourà una Llei Autonòmica Integral de Transsexualitat.

Açi vos deixe els links on podeu trobar toda la informació.

Link

Link

Link

Link




viernes, 20 de noviembre de 2015

Exposicion Miguel Casañ


Es un Escultor imaginero de profunda formación académica. Cursa estudios en la Escuela de Bellas Artes de San Carlos, de Valencia. Obtiene por oposición la pensión de escultura de la Diputación Provincial para ampliar estudios en la Escuela de Bellas Artes de San Fernando, de Madrid. Posteriormente ejercerá la docencia como Profesor de Término de Modelado y Vaciado en Santa Cruz de Tenerife, donde pueden encontrarse algunas de sus piezas maestras. En 1971 se traslada a Murcia y más tarde a su capital de origen, Valencia. Allí, en la Plaza de Nápoles y Sicilia, establece taller en el que trabajan artesanos, ebanistas, tallistas, ensambladores, doradores y policroma¬dores. Afincado finalmente en Torrente, continúa en activo su proyección escultórica y artística.

En su trayectoria artística resaltan las obras desperdigadas por los lugares que constituyeron su residencia, tanto en tierras insulares como en tierras murcianas y levantinas.

Su vinculación a Gandía la marcan tres Pasos de la Semana Santa: El Descendimiento (1954), El Cristo de las Angustias (1954), Y la Santa Faz (1955). En su obra más representativa hallamos formas múltiples: tallas de bulto redondo, grupos escultóricos, retablos, altorrelieves, retratos... Fuera del ámbito gandiense, y por lo que se refiere a la producción de los últimos años, destacaríamos el Monumento a las Galeras, Cartagena, 1977; la restauración del Monumento a los Héroes de Cavite, Cartagena, 1982; el Monumento al Obispo Frutos, Murcia, 1985; el Paso de la Virgen de la Esperanza, Torrevieja, 1986; y el Paso de la Piedad, Torrevieja, 1988.


 
Miguel Ángel Casañ, quien ha destacado tanto como pintor como en su faceta de escultor de imágenes de Pasos de la Semana Santa, de las que hay algunos ejemplos en algunas hermandades de Gandia, tendrá lugar en la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, hasta el próximo 18 de noviembre. La exposición sera del viernes 30 de octubre hasta al 18 de noviembre en la casa de cultura Marqués de González de Quirós.

Aqui os dejo los pasos de la semana santa.











Aqui os dejo links de medios comarcales que hablan sobre la exposició:

Link

Link

Link

Link

La clase de 4º ESO PDC asistimos a la exposición en la casa de la Marquesa el dia 13 de noviembre, la exposición me gusto mucho porque el mundo de el Arte, de la pintura y escultura lo aprecio mucho.

Esta es una de las obras de las que me gusto mucho



Me gusto mucho esta obra porque muestra a cristo en la resurrección, es una obra muy bonita y muestra el amor de cristo. Esta exposición por el momento es una de las que mas me ha gustado.

jueves, 19 de noviembre de 2015

Visita al centro de la Universidad de Valencia en Gandia




El pasado miércoles, dia 4 de noviembre, inauguraron en el edificio de la universitat de Valencia a Gandia, una exposición que pretende constituir una muestra de algunas de las caracteristicas basicas de la comarca de la safor y asi incidir en la investigación, formación y difusión del conocimiento sobre nuestro espacio.
 
La clase de 4ºESO PDC asistimos al centro el dia 6 de noviembre. La muestra, compuesta por veintidós paneles elaborados por diferentes profesores de la Universidad de Valencia, así como por algunos investigadores locales , realiza un repaso por los rasgos más característicos de la comarca: la geografía, el paisaje , las zonas húmedas , el turismo, el patrimonio artístico, la estructura territorial y el desarrollo, la literatura , la educación, las fiestas o los pueblos que conforman la comarca.



Aqui os dejo 3 imagenes de los paneles elaborados que mas me resultaron interesantes:



El turismo de la comarca: Este panel me gusta porque en Gnadia el turismo en muy importante y en el panel me gusta la información de la que habla.


Patrimonio artístico: Me gusta este panel porque el tema del patrimonio artístico me llama mucho la atención


Las fiestas: Porque las fiestas es algo bastante fundamental en Gandia, a los turistas les gusta mucho las fiestas de Gandia. Son divertidas y ayudan mucho.


Aqui os dejo unos links con información: 

Links

Links

Links

jueves, 29 de octubre de 2015

Asmisaf





La exposición fotografica de Asmisaf se inauguro el dia 16 de octubre y  finalizo el dia 31 de octubre, La exposición fue en el claustro de la biblioteca de Gandia, en la plaza de los palomitos, el nombre de la exposición se llama "50 maneras de verte".Este nombre esta dedicado al 50 aniversario de Asmisaf.







Asmisaf es una asociación de prominusvalidos psiquicos de la safor situada en potries en que la gente trabaja para que los discapacitados intelectuales y sus familias tengan una vida digna y puedan y puedan disfrutar de un proyecto y puedan disfrutar de un proyecto de futuro.






Por parte de Asmisaf, la realización de hacer actividades y de darles oportunidades a personas que lo merecen y parece genial. que realizen una exposición de fotos sobre estas personas para que la gente lo pueda ver publicamente, es expectacular y maravilloso. Que les puedan dar ánimos y que les ayuden a conseguir cosas que por ellos solo no pueden, una asociación que lo da todo por ellos y tiene mucho merito haber hecho







jueves, 15 de octubre de 2015

La tradició de tots els Sants


És una festa tradicional catòlica dedicada al record dels avantpassats que se celebra el dia de novembre i que està íntimament relacionada amb la festa celebrada l'endemà, la del Dia dels Morts o Dia dels Difunts, el 2 de novembre. La creença tradicional és que l'1 de novembre, els vius visiten els morts i el 2 de novembre, els morts visiten els vius. Aquesta festivitat és una de les més antigues en el món cristià, A Espanya, França i Portugal.





El 31 d'Octubre es celebra Halloween, una de les festes més populars en els Estats Units que poc a poc, mitjançant la influencia de la televisió y el cine, se ha anat extendent fins a uns altres països, contagiant a tots amb el desig de festejarlo també.
El mot Halloween fa referència a la festivitat tradicional heretada de les celebracions d'origen celta, que s'ha estès ràpidament arreu del món i, en especial, pels països anglosaxons. 






En portaventura el dia de halloween fan una oferta especial que per una nit, pots passar una maravillosa experiencia en la terrorifica "Selva del por".








Açi teniu informació


En terra mítica també fan un dia especial de Halloween, en el que monten un túnel del terror terrorific, sera una nit inolvidable amb molts sustos i molt de terror.



Jo el dia de tots els sants ho passe en familia, primer anem la familia junts al cementeri en conmemoració als nostres parients que ja no estan en nosaltres, es un dia de familia molt important en el que per la nit m'agrada decorar la casa amb adorns de Halloween, també fem una fest bastant divertida amb tota la familia, desde que he sigut xicotet ho he fet aixina i la tradició mai ha cambiat, en Gandia solen fer alguna festa de halloween, com per exemple una discomobil en el que ho decoren amb material terrorifíc.

jueves, 8 de octubre de 2015

Exposició Claudio Fuster


Claudio Fuster és un fotògraf de Gandia, encara que actualment viu a Beniarjó. De formació bàsicament autodidàcta, Fuster presenta a través de 32 fotogràfies una visió molt personal de Gandia. A través del sensor de la seua càmera, el fotògraf mira la ciutat des de la seua pròpia experiència, sentiment i percepció personal basada en el moviment i la vibració del que ens envolta.







La meua classe vam anar a la exposició en la plaçeta del colomets el dia 29 de septembre, va ser una exposició que mos va agradar moltisim, va ser una bona experiencia perque mai havia anat a una exposició de fotos y menys de un fotograf bastant conegut açi en Gandia. Les fotos que mes em van agradar a mi son aquestes:




Aquesta foto m'agrada molt perque es una foto que mostra molta pau i molta serenitat, la foto esta feta amb molt bona calitat i expressa molts tipus de sentiments, esta feta en blanc i negre per lo tant mostra un poquet mes de tristessa i aixo m'agrada en tipus de fotos com esta.



 



Aquesta foto lo que mes m'agrada es el paisatge, té molta expressivitat i la camara li dona un toque molt profesional. M'agrada aquesta foto per el motiu de la cantitat de naturalessa que hi ha i també expressa molta tranquilitat i pau.



El Gran Sant




Aquesta foto mostra la estatua del Duc Sant francesc de Borja, Sant Francesc de Borja va ser baró i primer marquès de Llombai, lloctinent de Catalunya en 1539 fins 1543. Va ingressar a l'orde jesuïta, del qual va ser-ne tercer general. El titol que li he possat ha sigut perque va ser proclamat sant per l'Església catòlica, la foto expressa adoració per aquest Duc de Gandia.

martes, 22 de septiembre de 2015

Fira 2015


El tio de la porra es un personatge fictici molt conegut en Gandia, crida a les festes de Gandia y també als pobles de la seua comarca, té com a caracteristica principal que crida a la festa acompanyat d'una banda de tambors i caracteritzat amb un gran nas i unes ulleres negres. Es el personatge mes volgut de tota Gandia, Aquest personatge és tota una institució que s'ha fet habitual en la Fira i Festes de Gandia. Representa un llegendari herald anunciador de les festes. La tradició que anuncia les festes també es representa en altres pobles de la comarca de la Safor com Bellreguard, Ador i Oliva. També apareix representat com el cap d'una banda de tambors que, disfressada amb uniformes militars del segle XIX, amb ulleres i nassos postissos, recorre els carrers de la ciutat el primer dia de la Fira per a anunciar als quatre vents que han arribat les festes. 


- En aquest link trobaras mes informació sobre aquesta festa i sobre aquest personatge tan conegut:   Tio de la porra













  Les meues activitats preferides de estes fires son

- El concert de "Tallarina", perque es una discoteca grandiosa que be a Gandia i es molt divertida.
       
- Les atraccions, perque es lo mes divertit de totes fires on es pot pujar a les atraccions i pasarteu-ho en gran.

- I el tio de la porra perque es quan anuncien el començament de les fires.










- I açi teniu el link de la fira en general, on es mostra totes les atraccions, apareix en vista general tota la fira.



martes, 15 de septiembre de 2015

Presentació inicial


Buenos días, me llamo Jacky Suarez y soy alumno del curso 4ºC del colegio escolapias de gandia, el motivo de esta carta es de que es nuestro profesor de sociales, Miquel Fuster, nos esta enseñando a usar un nuevo método de trabajo en la clase, este método nuevo es saber hacer un blog, nunca lo había usado en todos estos años, pero poco a poco sabremos utilizarlo adecuadamente para clase, empiezo el curso con mucha ilusión y me esforzare mucho cada día para mejorar y disfrutarlo.